iCOONwoning

De iCOONwoning is uniek in elke vorm. In deze woning, te vinden in Heerhugowaard, staan gezondheid, comfort, energiebesparing en duurzaamheid centraal. Doel is om de maximaal haalbare basisprestatie van deze woning objectief aan te tonen.

Flexicontrol levert naast flexibele gebouwgebonden besturingen (domotica) aan de Opens external link in new windowiCOONwoning, ook de unieke 'woonlastenmonitor'. Deze monitor geeft het werkelijke verbruik van elektriciteit en gas weer op basis van koppeling met bestaande, standaard energiemeters.

Voor Opens external link in new windowMarvin, een innovatieve domotica-toepassing, ontving Flexicontrol al belangrijke prijzen:

De ontwikkelaar van de iCOONwoning kan nu met de 'Woonlastenmonitor' van Flexicontrol met trots laten zien hoe energiezuinig de woning werkelijk is. Daarnaast krijgt de bewoner van de woning zelf direct inzicht in het werkelijke energiegebruik. En omdat er een koppeling is met de andere woningen in de wijk, is er op het display te zien wat het gemiddeld energiegebruik is in de wijk. Daarmee weet de bewoner of hij meer of minder verbruikt dan de buren.

Bekijk ook de video die werd gemaakt naar aanleiding van het 'slaan van de eerste paal' van de iCOONwoning op 25 augustus 2010. Klik op onderstaande afbeelding en u wordt naar YouTube gebracht.

Opens external link in new window