Wat doet Flexicontrol met 20 wasdrogers van Koos Rood?

Slimme gebouwautomatiseerder Flexicontrol en witgoedspecialist Koos Rood slaan de handen ineen voor een innovatief ‘smart grid’-project in Zwolle. De twee bedrijven uit Heerhugowaard gaan samen 20 wasdrogers ‘slim maken’. De slimme wasdrogers zijn door de unieke elektronica van Flexicontrol in staat om zelf te starten op het moment dat de stroom het goedkoopst is. Ideaal voor consumenten die nog meer willen besparen op energiekosten. Koos Rood is de leverancier van de wasdrogers. Daarnaast zal het bedrijf de slimme elektronica van Flexicontrol in de drogers inbouwen. Op 30 november zullen de wasdrogers officieel in gebruik worden genomen tijdens de aftrap van Jouw Energie Moment.

Flexicontrol neemt als partner deel aan het Zwolse project ‘Jouw Energie Moment’. Het is hiermee actief in een consortium waar onder andere ook netbeheerder Enexis, woningstichting SWZ, het Deense energiebedrijf Dong Energy, technisch en zakelijk dienstverlener Logica en de Technische Universiteit Eindhoven deel van uit maken.

Flexibel en duurzaam energiegebruik
Het project heeft als doel om te achterhalen hoe bewoners kunnen worden verleid om op een ander moment hun energie te verbruiken. Dit voor een duurzamere toekomst, maar ook om te zien hoe flexibel consumenten met hun energieverbruik willen omgaan. Feit is dat naarmate de consument flexibeler is, de energierekening lager zal zijn. Flexicontrol maakt dit mogelijk door de woningen te voorzien van slimme elektronica.

Koos Rood
Flexicontrol is enige tijd op zoek geweest naar een geschikte witgoedpartner voor het project in Zwolle. Uiteindelijk ontstond bij Koos Rood het ‘beste gevoel’. Rene Balvers, directeur Flexicontrol: “Hij kon niet alleen leveren tegen een uiterst acceptabele prijs, ook de montage van de slimme onderdelen van Flexicontrol nam hij ter hand. Als ‘kers op de taart’, zal Koos Rood de apparaten ook afleveren en aansluiten bij de mensen thuis. Zoals het een goed witgoedspecialist betaamd.”

Smart grid
In ‘Jouw Energie Moment’ wordt onderzoek gedaan naar het zogenaamde ‘smart grid’. Dit is de term voor het elektriciteitsnet van de toekomst. Steeds meer mensen gaan energie leveren aan het net, omdat ze zelf energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Een ‘smart grid’ maakt dit mogelijk. Ook zal het voor de consument mogelijk zijn om goedkoper energie in te kopen. Flexicontrol heeft hiervoor een energiecomputer ontwikkeld die namens de bewoner onderhandelt met de computer van de energieleverancier. Zo kan de computer bijvoorbeeld kiezen voor duurzame lokale groene zonnestroom wanneer het zonnig is, of voor stroom van de energieleverancier die op een bepaald moment voordelig is. De wasdroger van Flexicontrol is de eerste van vele slimme apparaten die zullen gaan volgen. Ook vriezers, elektrische auto’s en fietsen zullen hiermee in het dagelijks gebruik steeds goedkoper gaan worden. Een groot voordeel voor de consument.

Meer informatie op deze websites:
www.jouwenergiemoment.nl
www.koosrood.nl
www.flexicontrol.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
René Balvers, directeur Flexicontrol
Telefoon: 072-576 2550 
Email: Opens window for sending emailrene.balvers@remove-this.flexicontrol.nl