Huishoudens Jouw Energie Moment nemen energiecomputer Flexicontrol in gebruik

Bewoners van de Muziekwijk in Zwolle hebben in de afgelopen twee maanden de energiecomputer van Flexicontrol in gebruik genomen. Met de ingebruikname van de energiecomputer van Flexicontrol door de bewoners van de Muziekwijk in Zwolle is een volgende stap gezet in het bijzondere pilotproject Jouw Energie Moment.

Bij de ingebruikname hebben de bewoners van een installateur een korte uitleg gekregen over hoe de belangrijkste functionaliteiten werken. Daarnaast is er een aantal instructievideo’s gemaakt waarin de verschillende toepassingen stap voor stap worden uitgelegd. 

Klik op onderstaande afbeelding om de instructievideo's van de energiecomputer te bekijken.

Opens external link in new window

Achtergrond Jouw Energie Moment
De Muziekwijk in Zwolle is een van de plekken in Nederland waar geëxperimenteerd wordt met de mogelijkheden van een ‘smart grid’. Kern van het project is een onderzoek door de Technische Universiteit Eindhoven naar hoe de bewoners omgaan met de mogelijkheid om keuzes te maken bij hun energiegebruik. Gaat het hen om de laagste prijs die voor een bepaald moment geldt, of zijn ze milieubewust en gebruiken ze de stroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen die op het dak liggen? De pilot geeft zo inzicht in het energie-businessmodel van de toekomst door toepassing van dynamische energietarieven en zelfopwekking van energie. De ervaringen uit deze pilot brengen de uitrol van slimme energienetten, waarbij het terugleveren van energie door een huishouden mogelijk is, op grote schaal in de toekomst een stuk dichterbij. De pilot ontvangt een subsidie in het kader van Innovatie Programma Intelligente Netten (IPIN).

Consortium Jouw Energie Moment
Flexicontrol werkt bij ‘Jouw Energie Moment’ samen in een consortium van innovatieve Nederlandse partijen en organisaties die allemaal een grote hoeveelheid kennis, middelen en tijd in het project hebben geïnvesteerd. Het gaat hier om netbeheerder Enexis, Woningstichting SWZ, DONG Energy, CGI (voorheen Logica) en de Technische Universiteit Eindhoven.

Rondleiding
Wilt u meer weten over de producten en technologie die Flexicontrol heeft toegepast in het project Jouw Energie Moment? Opens internal link in current windowNeem contact met ons op. Wij verzorgen graag voor u een rondleiding in de demowoning en geven daarbij een demonstratie van de energiecomputer.