Nieuws

Flexicontrol sponsort innovatief studententeam bij Aeolus 2014

Zo vernieuwend zijn dat je een klasse op zich waard bent. Dat is een team studenten werktuigbouwkunde en elektrotechniek van Inholland Alkmaar bij deelname aan Racing Aeolus 2014 overkomen. Als team Anemo Surge, gesponsord door Flexicontrol, ontwikkelden zij voor deze internationale duurzaamheidsrace een met windenergie opgeladen en elektrisch aangedreven ‘auto’ voor 2 personen. De gebruikte oplossing was zo innovatief dat de wedstrijdorganisatie besloot om de wagen in een aparte klasse te plaatsen.

Racing Aeolus is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor studenten wereldwijd. De studenten moeten een wagen ontwerpen en bouwen die (tegen)wind door middel van mechanische of elektrische overbrenging omzet in een verplaatsing van diezelfde wagen tegen de wind in. Per dag stellen de teams vast hoeveel races er worden gereden. Van de voltooide races worden de beste resultaten van alle teams naast elkaar gezet. Het team met de hoogste score wint.

Een team van Canadese studenten haalde met de conventionele opzet, dus met behulp van een mechanische overbrenging, de snelste tijd. Zij wisten de tegenwind om te zetten in een rendement van 96,91 %. Groot was de verbazing bij de wedstrijdorganisatie en deelnemers dan ook dat team Anemo Surge op vrijdag een rendement van 147,13 procent wist te behalen. De hoogste score ooit.

Student elektrotechniek Roel Postema, voormalig stagiair van Flexicontrol, is projectleider van het team dat de Anemo Surge bouwde. Voor hem is het niet meer dan normaal om op zoek te gaan naar een innovatieve oplossing: "Een probleem is niet meer dan het gebrek aan een goed idee. Met deze filosofie zijn wij aan de slag gegaan om een concurrerend voertuig te bouwen, wat blijkbaar zeer goed gelukt is!"

Flexicontrol sponsort het studententeam van Anemo Surge. Directeur René Balvers is enthousiast over de innovatieve houding van de studenten: "Ik waardeer de houding van de studenten. Ze zijn tegendraads, ze bedenken een oplossing die totaal nieuw is, waar nooit iemand aan heeft gedacht. Dat spreekt mij enorm aan."

Meer informatie over Anemo Surge: Opens external link in new windowFacebook


« terug naar overzicht