Nieuws

Flexicontrol met Wendy winnaar IIR Smart Grid Award 2013

Flexicontrol heeft met Wendy, de slimme energiecomputer, de IIR Smart Grid Award 2013 gewonnen. Dit is op 5 maart 2013 bekend gemaakt tijdens de conferentie Slimme Energie Infrastructuur 2013 in Breukelen. René Balvers, directeur Flexicontrol is zeer verheugd met het winnen van de prijs. “We krijgen nu de kans om te laten zien wat Wendy kan betekenen voor elke woning in Nederland.”

De jury van de Smart Grid Innovation Award 2013, onder leiding van voorzitter Jeroen van Lierop (Eneco), vond Wendy vooral een ‘heel compleet product met een hoog innovatief karakter, waarbij de eindgebruiker heel direct betrokken is’. Daarnaast kent Wendy volgens de jury ‘veel verschillende toepassingen en het voordeel voor eindgebruikers is heel duidelijk. Wie zou dit niet willen hebben?’. Ten opzichte van de andere inzendingen van Drebbl en Reggestroom, scoorde Flexicontrol met hun inzending beter op de punten innovatie, duidelijkheid en persoonlijke voorkeur.

Jouw Energie Moment
Op dit moment maakt een 100-tal huishoudens die deelnemen aan het Zwolse smart grid pilot-project ‘Jouw Energie Moment’ al gebruik van Wendy. René Balvers: “In combinatie met een in-huis touchscreen, vormt Wendy daar het hart van een geavanceerd systeem waarmee het voor de huishoudens mogelijk is geworden om energie zo efficiënt en bewust mogelijk te gebruiken. De ervaringen van de bewoners in Zwolle zijn positief.”

Wendy als bestuurder van de woning
De rol die Wendy speelt bij het pilot-project is volgens René Balvers nog maar het begin. “Wendy is bedacht en ontwikkeld om alle behoeften op gebied van gebouwgebonden automatisering te vervullen. Van domotica-toepassingen tot solar monitoring en beveiliging van de woning en het gehele perceel.” Wendy kan met haar capaciteiten daarnaast ook de ‘bestuurder’ van de woning zijn. 

Wilt u weten wat Wendy voor u kan betekenen? Neem contact op met:

René Balvers, directeur Flexicontrol
Telefoon: 072-576 2550 
Email: Opens window for sending emailrene.balvers@remove-this.flexicontrol.nl


« terug naar overzicht