Nieuws

Flexicontrol mee op handelsmissie naar Duitsland

Flexicontrol directeur, René Balvers met energiecomputer Wendy

Van 3 tot en met 6 juni 2013 neemt Flexicontrol deel aan een Nederlandse handelsmissie naar Zuid-Duitsland. Het bezoek biedt Flexicontrol de kans om inzicht te krijgen in de transitie die Duitsland doormaakt van conventionele naar duurzame energie. Wendy, de slimme energiecomputer van Flexicontrol, zou hierin een belangrijke rol kunnen spelen. De handelsmissie is om nog een reden uniek. Het is het eerste officiële bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Het koninklijk paar zal ook actief aan de missie deelnemen tijdens de ronde tafel-bijeenkomsten.

Smart grid
Flexicontrol neemt deel aan het smart grid-programma dat bedrijfsbezoeken, matchmakingsessies met Duitse bedrijven en seminars bevat. Op een aantal momenten sluit het programma aan bij het officiële programma van minister Ploumen, die de handelsmissie namens de Nederlandse regering leidt. Zo worden er zowel in Hessen als in Baden-Württemberg netwerkrecepties georganiseerd. Doel van het smart grid-programma is om in contact te komen met de belangrijke spelers van de toekomstbestendige energienetwerken. Het gaat dan zowel om bedrijven, energiebedrijven, netbeheerders en kennisinstellingen.

Wendy: smart grid-oplossing
Met de transitie van conventionele naar duurzame energie in Duitsland zal de structuur van de energievoorziening de komende jaren sterk veranderen. De kleine en decentrale energieopwekking, die sterk kan wisselen en erg afhankelijk is van het weer zal toenemen. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor de netbeheerders. Flexicontrol heeft in diverse smart grid-projecten veel ervaring opgebouwd en oplossingen ontwikkeld voor deze vraagstukken. Zo zijn in Zwolle ruim 200 woningen aangesloten op het smart grid. Met Wendy, de slimme energiecomputer kunnen al deze woningen optimaal gebruik maken van de voordelen van het smart grid en duurzame energieopwekking door zonnepanelen.

Handelsmissie in het NOS journaal
Op 4 juni j.l. heeft het NOS journaal een item over de handelsmissie uitgezonden. NOS heeft Flexicontrol directeur, René Balvers, geïnterviewd voor dit item. 

Opens external link in new windowFlexicontrol in het NOS Journaal


« terug naar overzicht