Nieuws

Flexicontrol helpt sportverenigingen energie besparen

Flexicontrol, producent van intelligente en integrale oplossingen op gebied van woningautomatisering, gaat sportverenigingen in Nederland helpen bij het besparen op kosten voor energie. De eerste vereniging die hier gebruik van gaat maken, is voetbalclub IJ.V.V. De Zwervers in Rotterdam. Wendy, de slimme energiecomputer van Flexicontrol, wordt ingezet om het clubbestuur inzicht en controle over het energieverbruik te geven. Ook kunnen de installaties energiezuinig worden afgesteld en op afstand worden bestuurd. Met deze maatregelen worden direct besparingen gerealiseerd.

In het kader van 'Scoren met Energie', een project uitgevoerd door Rotterdam Sportsupport in opdracht van de gemeente Rotterdam, worden tien sportverenigingen de komende tijd ondersteund bij het terugdringen van de kosten voor energie. De technische uitvoering van het project is in handen van MET Energie, specialist op het gebied van energiemanagement.

Bestuur is enthousiast
Karel Jungheim, voorzitter van IJ.V.V. De Zwervers, is in een interview met Metronieuws enthousiast over het project: "Op jaarbasis kunnen wij zo'n 20 tot 30 procent besparen. Reken maar uit hoeveel dat is op een jaarlijkse energierekening van 15.000 euro. Daar kun je een hoop leuke andere dingen voor doen."

Financiering energiebesparende maatregelen
De gemeente Rotterdam staat garant voor de investeringen van de sportverenigingen in het project. Deze financieringsconstructie maakt mogelijk dat sportverenigingen energiebesparende maatregelen kunnen nemen zonder investeringen vooraf. Met de besparingen op de energierekening worden de kosten voor de investering, rente en aflossing betaald. Alexandra van Huffelen, 'duurzaamheidswethouder' van Rotterdam in Metronieuws: "Nadat de investering is afgelost, profiteert de vereniging van de volledige besparing. Dit biedt naast een aanzienlijke energiebesparing, ruimte op de begroting. We starten met tien verenigingen, maar wat mij betreft worden dat er veel meer."

Veel aandacht voor project
Het initiatief in Rotterdam heeft veel aandacht gekregen. Er zijn diverse publicaties geweest naar aanleiding van de start van het project op 27 februari:

Flexicontrol is trots om een rol te spelen bij het verduurzamen van sportverenigingen in Nederland. Het geld dat wordt bespaard, kan worden ingezet in het bevorderen van de gezondheid en sportplezier voor jong en oud. 

Wilt u weten wat Wendy, de slimme energiecomputer van Flexicontrol voor u kan betekenen? Neem Opens internal link in current windowcontact met ons op.


« terug naar overzicht