Nieuws

Aandacht voor Flexicontrol in e-magazine ‘Innovatiezaken’ van AgentschapNL

Er is opnieuw veel aandacht voor Flexicontrol als projectpartner in de proeftuin ‘Jouw Energie Moment’, die onder Innovatieprogramma Intelligente Netten (IPIN) valt. Ditmaal staat er een uitgebreid interview met directeur Rene Balvers in het online magazine ‘Innovatiezaken’ van AgentschapNL van oktober 2013. Balvers: “In de proeftuin werkt Flexicontrol samen in een consortium van innovatieve Nederlandse bedrijven en organisaties, waaronder automatiseerder CGI, Dong Energie, Woningstichting SWZ, Technische Universiteit Eindhoven en netbeheerder Enexis.

'Jouw Energie Moment' in de Muziekwijk in Zwolle valt onder het prestigieuze Innovatieprogramma Intelligente Netten (IPIN). Balvers: "In de proeftuin werkt Flexicontrol samen in een consortium van innovatieve Nederlandse bedrijven en organisaties, waaronder automatiseerder CGI, Dong Energy, Woningstichting SWZ, Technische Universiteit Eindhoven en netbeheerder Enexis. Samen onderzoeken we hoe we bewoners kunnen verleiden om op andere momenten hun energie te gebruiken. Dit doen we onder meer door ze per dag variabele energietarieven aan te bieden. Het onderzoek is nodig vanwege de huidige energietransitie: door de toename van onder andere warmtepompen, elektrische auto's en zonnepanelen wordt het bestaande netwerk meer en anders belast. Betere communicatie binnen het energievoorziening, bijvoorbeeld met slimme energiecomputers, is daarom van belang."

Het gehele artikel met het interview met de heer Balvers in het e-zine van AgentschapNL is Opens external link in new windowhier te lezen.


« terug naar overzicht